8 componenten van een effectief blogartikel

blogartikelAls je een marketeer bij een ICT-bedrijf bent, dan weet je dat het bedenken van geschikte inhoud voor jouw lezers belangrijk is voor het succes van jouw marketingactiviteiten. Echter, zelfs een geweldig onderwerp is tegenwoordig niet genoeg. En als het om blogs gaat is er een goede manier en een verkeerde manier om een blogartikel te schrijven.

Als je artikelen niet optimaal het lezerspubliek lijken te bereiken, zorg ervoor dat ze deze essentiële elementen bevatten:

  • Een pakkende kop: Twee van de beste methoden om een pakkende titel voor jouw artikel te creëren zijn: 1) kader het in termen van een artikel dat voornamelijk een lijstje is of 2) een “how-to” gids, zoals “Top 6 Manieren om…” of “Een Praktische Handleiding om…” Lezers willen worden geïnformeerd, en dit soort koppen werken het beste. Een andere strategie is om de titel als vraag op te schrijven om de lezer erbij te betrekken. Bijvoorbeeld, een titel zoals “Marketingstrategie Werkt Niet? Hier zijn Vijf Manieren om het Probleem te Verhelpen” kan de aandacht van de lezer trekken die op zoek is naar antwoorden.
  • Een inleiding die een haakje heeft: Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de lezer geïnteresseerd blijft en voorbij de eerste paar zinnen kijkt is om statistieken in jouw inleiding te noemen. Dit geeft een gevoel van geloofwaardigheid aan het artikel, en het kan ervoor zorgen dat de lezer er meer over wil weten. Het plaatsen van jouw artikel in het kader van toepasselijke actuele gebeurtenissen kan ook ervoor zorgen dat mensen verder willen lezen.
  • Beknopte maar volledige tekst: Zorg ervoor dat het middenstuk van je artikel grondig is, met alle relevante punten aan bod, maar wel beknopt. Vergeet niet: als er een manier is om te zeggen wat je in drie woorden kunt zeggen in plaats van vier, doe dat dan. Beoordeel jouw artikel als het eenmaal is voltooid en zorg ervoor dat je alle overbodige woorden hebt weggelaten. Mensen willen informatie, geen proza.
  • Een lezersvriendelijke layout: Als de titel van het artikel op een lijstje is gebaseerd, nummer je punten in het artikel. En breek lange stukken tekst in kortere paragrafen. Dit maakt het artikel beter leesbaar en je hebt meer kans dat de lezer tot het einde doorleest.
  • Afbeeldingen: een afbeelding aan het begin van het artikel invoegen is een must, en je zult moeten overwegen om meerdere afbeeldingen in het hele artikel te plaatsen. Dit maakt jouw artikel prettiger voor het oog.
  • Een relevant slot: Het slot kan niet zomaar een herhaling van de inleiding zijn, en mag ook niet voorzien zijn van een extra tip over het belangrijkste punt van jouw artikel, want dit hoort in het middenstuk van het artikel. In plaats daarvan schrijf je een samenvatting van jouw mening over het onderwerp. Je kunt ook het belangrijkste punt uit het middenstuk van het artikel kiezen en verder commentaar hierop bieden.
  • Een call-to-action aan het eind: Vergeet nooit om een call-to-action aan het einde te plaatsen. Dit is waar je de lezer een vraag stelt die hem zal doen nadenken en die hem zal verleiden om een ​​reactie te geven. Artikelen op jouw website die meerdere reacties hebben geven meer geloofwaardigheid aan jouw site.
  • Een redacteur: Een effectief blogartikel begint bij jezelf, maar eindigt niet hier. Het is essentieel om iemand te vragen jouw artikel te redigeren omdat je met een tweede paar ogen veel meer kans hebt om fouten te vinden die jij niet ziet. Zodra je artikel precies is zoals je wilt, geef het aan een vertrouwde vriend of een collega-schrijver voor een beoordeling. Behalve controleren op grammatica en interpunctie, vraag de persoon dat hij ervoor zorgt dat je artikel gemakkelijk leest, interessant is en niet de lezer met onbeantwoorde vragen achterlaat.

Nog enkele opmerkingen

Wees nooit bang een beetje controversieel te zijn in je artikelen. Je hoeft niet doelbewust beledigend te zijn, maar partij kiezen omtrent een heftig onderwerp zal een buzz over je bedrijf opleveren. Wees zeker zo feitelijk mogelijk en sta open voor andere standpunten.

Houd in gedachten dat je blogartikelen niet per se alleen maar over je ICT bedrijf hoeven te gaan. Als ze over een relevant onderwerp gaan en advies leveren dat voor jouw lezers relevant is, kunnen ze effectief zijn.

Zorg er ook voor dat je via social media mensen over je blogartikelen informeert. Publiceer links naar jouw artikelen op Facebook, LinkedIn, Twitter – afhankelijk van welke sociale media netwerken je gebruikt.

Welke andere attributen denk je dat een effectief blogartikel moet hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *