De beste strategie die social media experts gebruiken om klanten binnen te halen

Dus wat is het beste social network? Krijg je meer business van Facebook, Twitter, Linkedin of Pinterest?

Natuurlijk zijn altijd de goeroes die je HET social network zullen benoemen waarin zij toevallig gespecialiseerd zijn. Dus hoe kun je zien wat echt werkt?

Kijk naar wat ze zelf doen, en niet alleen wat ze zeggen.

Dus op welke social networks richten de goeroes zich en prioriteren ze hun activiteiten als je naar hun websites gaat? Waar willen ze bekendheid aan geven?

Hoe zit het met Anne Raaymakers, koningin op Facebook? Aan welke social network geeft ze voorrang op haar homepage?

Screen Shot 2014-09-08 at 10.37.33

Oh. Het is helemaal geen social media. Zij geeft veel aandacht aan een aanmeldformulier met een grote gele knop.

Misschien is dit iets eenmalig. Laten we iemand anders proberen. Bijvoorbeeld Jarno Duursma, een expert op het gebied op social media. Hoe zit het met hem?Screen Shot 2014-09-08 at 10.37.02

Ah. Hetzelfde, maar nog nadrukkelijker. Zodra je op zijn site komt, krijg je een popup te zien met een aanmeldformulier voor een nieuwsbrief. Hoe zit het met Jeanet Bathoorn, nog zo’n social media expert?
Screen Shot 2014-09-08 at 10.36.56

Hmm, hetzelfde hier. Het draait steeds om e-mail, en niet zozeer om social media.

Eigenlijk zoals je zou verwachten, is Chris Brogan, de Amerikaanse social medi ubergoeroe, heel eerlijk over zijn prioriteiten en het belang van e-mail marketing. Hij schreef onlangs “To me, the hottest and sexiest social network right now is your inbox.”

Dus… Ik zeg niet dat sociale media waardeloos is of dat deze goeroes op de een of andere manier jou misleiden door Facebook, Linkedin, Pinterest en hun cursussen erover te promoten.

Absoluut niet. Ongeveer 9% van mijn websiteverkeer is afkomstig van sociale media, belangrijk genoeg dus. En het materiaal dat ik van deze mensen heb gezien is zeer waardevol. Het zijn slimme mensen. En in veel gevallen praten ze over het gebruik van sociale media om in te voeren in e-mail marketing.

En, natuurlijk heb ik niet de websites van elke social media goeroe laten zien. Er zijn misschien wel een paar die niet aan e-mail marketing doen en die doen alles op sociale netwerken doen.

Maar kijkend naar de websites van deze grote experts is een ding duidelijk: ze erkennen dat voor hen hun meest waardevolle asset veruit een e-mailabonnee is, geen social media volger of fan. Dat is waar ze zich op richten.

Hoe zit het met jou? Is het opbouwen van een e-maillijst voor jou prioriteit nummer 1, zoals deze social media goeroes? Of besteed je al je tijd op social media?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *