De 7 redenen om kerstpakketten weg te geven

Het is een traditie om ieder jaar rond de feestdagen een kerstpakket weg te geven. Kerstpakketten zijn in verschillende maten, prijsklassen en met uiteenlopende thema’s te koop en je kunt zowel je vrienden, familie als medewerkers verrassen met zo’n leuk pakket. Wil je weten waarom je ze moet weggeven? In onze blog geven wij je 7 redenen.

Reden 1: Vier de kerstgedachte met kerstpakketten

Het Kerstfeest draait om liefde, vreugde en saamhorigheid. Door een kerstpakket weg te geven kun je de kerstgedachte vieren en in stand houden. Een hele goede reden dus om ze weg te geven.

Reden 2: Kerstpakketten weggeven om je waardering te geven

Je medewerkers rekenen er eigenlijk ieder jaar op. Ze hebben zich flink ingezet om de doelstellingen te halen en dan is het wel zo leuk om ze ook te belonen. Dat kan dus prima met kerstpakketten. Je spreekt een stukje waardering uit voor wat ze voor je hebben gedaan, terwijl je ze ook aan zakenrelaties kan schenken om je waardering uit te spreken voor de business die jullie samen hebben gedaan.

Reden 3: Versterkt de teamgeest

Met een kerstpakket kun je ook heel makkelijk de teamgeest versterken. Iedereen vindt het leuk om iets te krijgen en om het met elkaar erover te hebben. Het is dan wel cruciaal dat je iedereen op dezelfde manier waardeert. Geef het ene personeelslid niet meer dan een ander en als je iemand beloont voor het werk dat hij of zij heeft gedaan is het cruciaal dat het ook binnenskamers blijft. Anders krijg je scheve gezichten op de werkvloer, afgunst en in extremis gedemotiveerde medewerkers.

Reden 4: Kerstpakketten van lokale bedrijven

Het is heel erg leuk om bij lokale bedrijven in de omgeving een kerstpakket af te nemen. Vaak zijn dit niet alleen leuke pakketten die bijvoorbeeld ook streekproducten bevatten, maar op die manier kun je ook lokale ondernemers steunen. Wat natuurlijk ook goed is voor jouw eigen bedrijf. 

Reden 5: Versterk je zakenrelaties

Niet alleen je personeelsleden, maar ook zakenpartners en klanten vinden het leuk om een pakket te ontvangen. Je kan je waardering uitspreken voor de business die jullie samen hebben gedaan en je laat ook zien dat je dankbaar bent voor de gezonde relatie die jullie onderhouden. 

Reden 6: Gezelligheid tijdens de feestperiode

Een kerstpakket zorgt voor gezelligheid en vreugde tijdens de feestperiode. De feestdagen kunnen een moeilijke tijd zijn. Met leuke pakketten die in het pand staan opgestapeld, kijkt iedereen reikhalzend uit naar het moment dat ze worden uitgedeeld. Er wordt druk gespeculeerd over wat erin zit en soms worden pakketten ter plekke geopend, terwijl de lekkernijen met collega’s worden gedeeld.

Reden 7: Opsteker in moeilijke tijden

Kerstpakketten van zijn ook opstekers in moeilijke tijden. Vooral als mensen in zwaar weer zitten, is het fijn dat een pakket wordt uitgedeeld. Dus als je je personeel gelukkig wilt maken is het een goed idee om een kerstpakket weg te geven. Terwijl je ook vrienden, familie en collega’s kunt verblijden met zo’n leuk en goed gevuld pakket.