Hoe een uitnodigingsmail kan leiden tot meer zakelijke contacten

Een uitnodigingsmail is logisch! Met een 100% uitnodigende houding en een of twee toegevoegde waarde-gedachten krijgt de gast de belangrijkste informatie over de bijeenkomst en contactgegevens voor vragen.

Mogelijkheden voor de uitnodigingsmail
Gasten/bezoekers zijn ontzettend belangrijk voor een zakelijk netwerk omdat ze een bijeenkomst spannender en afwisselender maken. Bovendien kan op dit moment al omzet worden gegenereerd.

Lees gerust mijn 3 artikelen over het uitnodigen van bezoekers in deze BLOG. Uiteindelijk willen we dat het team groeit, maar vergeten dat bij het uitnodigen.

Vandaag gaan we het hebben over variaties en mogelijke elementen van een uitnodigingsmail.
Van tevoren:
Ik bel eerst. Dan heb ik direct de eerste indruk en in het beste geval ook een idee of het door kan gaan, whatever. Ik weet of een uitnodigingsmail zin heeft. Dat doet ze eigenlijk altijd. Daarover later meer. De e-mail moet natuurlijk authentiek zijn. Schrijf alleen op waar je echt in gelooft.

Voor mij zitten meestal de volgende elementen erin (de e-mail wordt na verloop van tijd steeds langer. Dan blijf ik hem inkorten, herschrijven, testen, veranderen).

Wij nodigen u van harte uit…
Graag stel ik je voor aan XXX
Ook leer je andere ondernemers kennen
Ervaar vrijblijvend hoe wij succesvol samenwerken
Wees erbij als gast
Als je denkt dat het echt goed is, kun je solliciteren.
(Omdat) iedereen die daar is alleen al in de DACH-regio open deuren heeft met 15.000 contacten. Ik neem aan dat uw klanten verspreid zijn over het Duitstalige gebied?
Noem anders gewoon het nummer van de regio, in Stuttgart zijn er meer dan 900…

Nummers van het team, van de zolder

En bij een NEE laten we de deur open door aan te bieden:

Een later bezoek
Geef de uitnodiging door aan een goede zakenvriend
Om een ​​contactpersoon te regelen voor een huidige uitdaging (d.w.z. om een ​​aanbeveling te genereren…) – nu of later, dan heeft de gebelde persoon uw contactgegevens en kan hij erop terugkomen of u aanbevelen.
Ik zal het volgende bovenaan schrijven, na de eerste zin, want dat is wat de meeste mensen lezen:

“Wat er daarna ook gebeurt, of je nu deel wilt uitmaken van de vergadering, je kunt me vragen of je iets nodig hebt. Ik heb altijd wel een idee of een contactpersoon.”

Bel me gerust als je vragen hebt of me wilt uitnodigen voor een testoproep.

Ik wens je succes!