Kleuren management drives voor beter teamwork

Als je inzicht wilt krijgen in hoe mensen samenwerken dan kan het handig zijn wat voor type mensen je allemaal in huis hebt. Er zijn allerlei manieren om helder te krijgen welke mensen er in je team zitten en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen onderling zo goed mogelijk samenwerken. Eén van die methodes is het kleuren management drives model. Daarbij worden mensen getypeerd aan de hand van wat hen drijft. Je legt als het ware de drijfveren die mensen motiveren om in actie te komen bloot. In dit artikel gaan we dieper in op hoe dit werkt en wat het voor jouw organisatie kan betekenen. Je zult merken dat je veel beter functionerende teams krijgt en dat het werkplezier flink toeneemt. Wil je meer weten? Lees snel verder.

Krijg de drijfveren helder in je team

Met de kleuren management drives krijg je helder wat mensen drijft en motiveert. Dat geeft een hoop helderheid over iemands gedrag en als je weet hoe iemand schakelt levert dat meestal meer begrip op. Daarom is deze methode heel populair. Het helpt je om als team veel beter samen te werken en sneller en mooiere resultaten te boeken.

Meer inzicht in je mensen met kleuren management drives

Als je de kleuren management drives van al je mensen hebt geanalyseerd dan heb je een goed beeld van het vlees dat je in je kuip hebt. Een organisatie die deze methodiek een warm hart toedraagt spreekt vaak in termen van kleuren. Dat maakt meteen dingen duidelijk en er kan met humor naar gekeken worden. Dat verbroedert en draagt bij aan de saamhorigheid. Mensen leren elkaar veel beter kennen en leren ook hoe ze met gedrag van de ander kunnen omgaan zodat het werkt voor het team in plaats van tegen het team. Daarmee maak je van elk team een dreamteam en dat is wat je wilt op elke afdeling.

Geef kleur aan je team met de kleuren management drives  

De kleuren management drives zijn opgedeeld in 6 kleuren. De kleur geel staat voor de visionair. Deze streeft naar inzicht, kennis en vrijheid en kan mooie oplossingen bedenken. Blauw is de bestuurder die streeft naar duidelijkheid, structuur, rechtvaardigheid en bevestiging. Groen is de People manager die aandacht heeft voor de mens. Rood staat voor autoriteit. Oranje is de ondernemer die beslissingen durft te nemen en risico’s aangaat. Paars is de nestor en de spirituele kleur. De meeste mensen hebben een paar dominante kleuren die hen vooruit brengen. Het profiel verschilt van persoon tot persoon. In een team heb je alle kleuren nodig, anders loopt het stroef en haal je niet de resultaten die je wilt halen.

Help elkaar groeien met kleuren management drives

Met de kleuren management drives kun je elkaar helpen groeien. Daarnaast kun je aan de hand van de kleuren een team samenstellen dat optimaal functioneert. Te veel mensen van dezelfde kleur is niet handig. Als je weet wat de kracht is van alle kleuren kun je dat optimaal inzetten en zorgen voor een team dat optimaal functioneert.