LTE-M: de voordelen

Het IoT is in onze samenleving van groot belang. In steeds meer sectoren wordt er gebruikgemaakt van het IoT en dat is niet zonder reden. Met het Internet of Things is het namelijk mogelijk om gegevens te versturen naar verschillende apparaten. Op die manier kunnen processen automatisch worden gemaakt en is het ook makkelijker om apparaten aan te sturen. Met de informatie kunnen systemen ook geoptimaliseerd worden en dat is natuurlijk een groot voordeel. LTE-M is hierbij ook van groot belang en speelt een steeds grotere rol door de komst van het IoT.

 

LTE-M staat beter bekend als Long-Term Evolution for Machines. Het is een opkomende technologie die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van het IoT. Het biedt een breed scala aan voordelen voor verschillende sectoren. Daarnaast kan het ook voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Wil jij meer te weten komen over de toepassingen en de voordelen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

LTE-M: grote dekking

Er zitten veel voordelen verbonden aan het gebruik van LTE-M. Het eerste voordeel is dat het een enorme dekking heeft. Dit is een groot verschil met standaard mobiele netwerken en dit maakt het geschikt voor het IoT. Zo kan dit netwerk signalen ontvangen en verzenden in gebieden met zwakke netwerkdekking. Dit kan bijvoorbeeld een diepe binnenruimte zijn, maar ook landelijke gebieden. Dit is van groot belang voor IoT toepassingen die zich buiten stedelijke gebieden bevinden. Op die manier kunnen gegevens toch verstuurd en ontvangen worden en dat is een groot voordeel.

 

Daarnaast heeft het netwerk ook weinig stroom nodig. Andere netwerken vereisen enorm veel stroom en dit kan een probleem zijn. LTE-M is erg duurzaam en hierdoor hoeven apparaten niet vaak nieuwe batterijen te gebruiken. Deze technologie maakt namelijk gebruik van power-saving modes. Dit betekent dat de apparaten alleen energie gebruiken, wanneer dit ook echt nodig is.

LTE-M: lagere kosten

LTE-M biedt een kosteneffectieve oplossing voor IoT toepassingen. Vergeleken met andere draadloze technieken, vereist het dus veel minder complexe infrastructuur. Dit betekent dat bedrijven eenvoudig hun IoT-netwerken kunnen opschalen, zonder dat ze aanzienlijke investeringen nodig hebben. Bovendien kan het netwerk ook gebruikmaken van bestaand LTE infrastructuur. Hierdoor blijven de kosten erg laag en in iedere sector is dat natuurlijk erg gunstig. Je kunt op die manier veel kosten besparen en dit in iets anders investeren.

Andere voordelen

Er zitten natuurlijk nog veel meer voordelen verbonden aan het gebruik van een LTE-M netwerk. Zo heeft het ook een zeer brede toepasbaarheid. Het kan namelijk voor verschillende IoT toepassingen gebruikt worden en het ondersteunt verschillende apparaten. Het is ideaal om te gebruiken voor slimme steden, tracking van goederen, beveiligingssystemen en firmware-updates. Dit is van groot belang voor het beheer van IoT netwerken. Daarnaast is het ook nog eens erg veilig en kunnen de gegevens niet zomaar gestolen worden. De gegevens kunnen altijd op een veilige manier verstuurd worden en dat is iets wat je wilt hebben als ondernemer. Daarom is het van belang om gebruik te maken van dit netwerk.

 

Heb je nog vragen? Vraag het aan de specialisten van Thingsdata.