Tips voor het huren van je kantoorpand

Ben je van plan om een nieuw kantoorpand te gaan huren? Je hoeft dan niet bang te zijn om te praten over de prijs en de voorwaarden. Je kunt vaak onderhandelen om de beste deal voor je bedrijf te krijgen. Hier zijn tips van https://www.amsterdamoffices.nl/ die je kunt gebruiken om voordelig een overeenkomst te sluiten en waar je op moet letten bij het huren van een pand.

Budget

Je wilt natuurlijk weten hoeveel geld je kunt besteden aan de huur.  Je kunt een bepaald percentage van je omzet nemen om een idee te krijgen. Gewoonlijk wordt 10 tot 15 procent van de omzet als het maximale budget beschouwd voor ondernemers. Als het echter om een bijzonder goede locatie gaat, kun je hier flexibel mee omgaan. Als de onderhandelingen vastlopen vanwege het bedrag, kun je voorstellen om de huurprijs te laten afhangen van je omzet. Dit wordt vooral gedaan bij startende ondernemers, omdat verhuurders op die manier hun risico willen beperken. Een zakelijk adres in Amsterdam afsluiten is een andere manier om toch een adres te krijgen (zonder kantoor). Dit kan handig zijn als je vaak op reis bent maar toch een professioneel adres wilt voor je klanten. Goed alternatief dus voor een kantoor!

Huurperiode zonder betalingen

Tijdens de onderhandelingen is het normaal om te praten over een periode waarin je geen huur hoeft te betalen. Dit betekent dat je een bepaalde tijd geen geld hoeft te geven voor de huur. Deze periode begint vanaf het moment dat je het pand betrekt en eindigt op een afgesproken datum in de toekomst. Meestal duurt deze periode één tot drie maanden, maar bij langdurige huurcontracten kan de periode zonder huurbetaling nog langer zijn.

Vaste prijs huren

Natuurlijk wil je niet dat de huurprijs volgend jaar ineens met 50 procent omhoog gaat. Daarom is het slim om ook te praten over een periode waarin de huurprijs vaststaat. Tijdens deze periode kan de verhuurder de prijs niet verder verhogen, zelfs niet als gevolg van inflatiecorrectie. Dit geeft jou als ondernemer een gevoel van zekerheid en stabiliteit.

Oppervlakte

Bij het zoeken naar een kantoorruimte is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het groot genoeg is. Past al je meubilair en apparatuur erin? Moet er ook ruimte zijn voor klanten of een plekje om even te zitten? Als je van tevoren bedenkt hoe je de ruimte wilt gebruiken, kun je beter inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Denk ook aan de toekomst. Misschien wil je over een paar jaar meer medewerkers aannemen. Het is handig om een ruimte te kiezen die kan meegroeien met je bedrijf, zodat je niet snel weer hoeft te verhuizen naar een ander kantoor.Je kunt online eens op zoek gaan naar fijne kantoorpanden in Amsterdam of een andere stad en zelfs een zakelijk adres afsluiten zonder fysieke ruimte. Laat je gewoon adviseren!